Kirjoituskilpailun tulokset 2023

Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n kirjoituskilpailun tulokset julkistettiin yhdistyksen itsenäisyyspäivän juhlassa 5.12 Ostrobotnialla, Helsingissä. Tilaisuudessa palkittiin kolme osallistujaa ja heille jaettiin palkinnot.

Arviointiraati oli yksimielinen arvioissaan ja totesi, että ”Huonoja ei ollukaan”! Kaikki kirjoitukset olivat hyviä ja ansaitsevat suuret kiitokset. Jokainen kirjoitus avasi omasta, mielenkiintoisesta näkökulmasta eteläpohjalaisuutta. Kirjoituksia julkaistaan sitten seuraavissa yhdistyksemme jäsenlehdessä Plareissa. Malttakaa odottaa Plareja, niin pääsette lukemaan.

Voittajat olivat 1. palkinto Maijaliisa Pyylampi, Vantaa, kirjoituksella ”Eteläpohjalainen murre, Se asuu minussa”. 2. palkinto Reijo Rahnasto, Kuru, kirjoituksella ”Muistoja kotokylästä”. 3.palkinto Raili Klemola, Kirkkonummi, kirjoituksella ”Riihi”.

Palkintoina jaettiin voittajalle Lahjakortti (100 euroa) ja kirjat ”Sanoilla rakennettu – Pohjalaisen kirjallisuuden käsikirja, Markku Kulmala ja Anssi Orrenmaa” sekä Satu Vasantolan ”Kun isä osti Merenkurkun”, 2. palkinto Kirja – ”Kerran valo katoaa, Paula Nivukoski” ja 3. palkinto Kirja – ”Torinon enkeli, Taina Latvala”.

Kilpailun arviointiraatiin kuuluivat Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo, yhdistyksemme jäsen, filosofian maisteri Marjo Timonen, musiikin lehtori, pelimanni Leija Lautamaja ja hallituksesta toimittaja Hilkka Kotkamaa. Kirjoituksissa näkyi heille vain alun perin nimimerkki.

Hallitus kannustaa jäseniä jatkamaan kirjoitusharrastuksiaan, sillä järjestämme kirjoituskilpailuja jatkossakin.

Helsingin Eteläpohjalaiset ry, Hallitus