Kulttuuri

Kirjoituskilpailu nuorille

Helsingin Eteläpohjalaiset ry jatkaa vuonna 2017 perinnettä nuorille suunnatusta kirjoituskilpailusta teemalla

Nuoren eteläpohjalaisuus/ pohjalaisuus nyt 100-vuotiaassa Suomessa

Kilpailu on hyväksytty valtioneuvoston kanslian Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan hankkeeksi. Kirjoittajan tulee olla kirjoituksen lähettäessään 25-vuotias tai sitä nuorempi. Kilpailuaika on 1.5. – 15.10.2017.

Toivomme, että kirjoituksissa tuot esille tuntojasi eteläpohjalaisuudesta/pohjalaisuudesta nykypäivänä liittyen Suomen 100-vuotiaaseen historiaan ja tänä vuonna vietettävän Suomi 100 vuotta -juhlavuoden teemoihin. Kirjoituksissa toivotaan henkilökohtaista otetta ja sen voi tehdä myös murteella. Kirjoituksen enimmäispituus saa olla 5000 merkkiä (ilman välilyöntejä).

Valitse itse tarkempi alaotsikko, jossa voit tiivistää näkökulmaasi tuon yleisen teeman alla. Voit käsitellä myös jotain tapahtumaa, henkilöä tai omia kokemuksiasi, jotka kuvaavat tuntojasi ja kokemuksia Etelä-Pohjanmaasta/Pohjanmaasta, sen ihmisistä tai itsestäsi 100- vuotiaassa Suomessa.

Kirjoitukset lähetetään viimeistään 15.10.2017 osoitteeseen hep.kilpailu(@)gmail.com pdf-tiedostomuodossa (kirjasinkoko 12 ja tyyppi Times New Roman). Kirjoituksen alkuun liitetään selvästi kirjoittajan nimi, syntymäpaikka/kotikunta ja yhteydenottotiedot kuten osoite ja puhelinnumero.

Kilpailun pääpalkinto on tutustumismatka Euroopan parlamenttiin Brysselissä sisältäen matkat, yöpymiset ja ohjelman. Palkinnon lahjoittaa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Helsingin Eteläpohjalaiset ry lahjoittaa voittajalle lisäksi matkapäivärahaa matkan välittömiin kuluihin.

Toinen palkinto on 500 euroa ja kolmas palkinto 300 euroa. Lisäksi jaetaan kirjapalkintoja.

Kilpailun arviointiraatiin kuuluvat kirjailija Anneli Kanto (Ilmajoki), kirjailija/säveltäjä Mikko Koivusalo (Seinäjoki), äidinkielen lehtori Tuula Lahdenmäki (Seinäjoki), eläkkeellä oleva lehtimies Pentti Kurunmäki (Lehtimäki) sekä Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n hallituksesta Hilkka Kotkamaa (Alavus), Anita Molin (Peräseinäjoki), Antero Tala (Lapua) ja Jaakko A. Ojala (Ilmajoki).

Kilpailuun osallistuminen antaa oikeudet kirjoituksen julkaisemiseen Helsingin Eteläpohjalaiset ry:lle tämän parhaaksi katsomalla tavalla.

Tulokset julkistetaan marraskuussa 2017. Voittajien nimet ja parhaat kirjoitukset julkaistaan yhdistyksen jäsenlehdessä Plarissa. Osallistuneita kirjoituksia julkaistaan myös yhdistyksen www-sivuilla (www.helsinginetelapohjalaiset.fi) ja niiden sisältöä hyödynnetään yhdistyksen toiminnassa.

Palkintojen jako tapahtuu Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2017 Kampissa, Helsingissä.

Vuonna 2016 toteutetun kilpailun tuloksiin voit tutustua Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n verkkosivuilla (kohdassa ”Kulttuuri”) tai jäsenlehti Plarin eri numeroissa. Kilpailuun saivat osallistua muuallakin kuin Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla syntyneet, joilla on mielipide pohjalaisuudesta ja kirjoitti annetuista aiheista. Kirjoituksen lähettäessään osallistujan tuli olla 25-vuotias tai sitä nuorempi.