Vuosikokous 2023

Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n vuosikokous 16.5

Helsingin Eteläpohjalaiset ry:n vuosikokous 2023 pidettiin tiistaina 16.5.2023 Ostrobotnialla Museokadulla heti Lapuan kaupunkivierailun jälkeen.

Kokoukseemme osallistui vajaat 20 yhdistyksemme jäsentä. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Martti Nurmela ja sihteeriksi yhdistyksen sihteeri Helena Pyhälahti-Räisänen. Pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Ritva Viitamäki ja Matti Sippola.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat kuten hyväksyttiin tilinpäätös vuodelta 2022, toimintakertomus 2022 ja toimintasuunnitelma 2023 sekä talousarvio kuluvalle vuodelle. Jäsenmaksun suuruudeksi vuodelle 2024 päätettiin 30 euroa.

Kokouksessa esiteltiin toiminnantarkastaja Veli Jaakko Ojalan toiminnantarkastuskertomus ja sen puoltavan suosituksen mukaisesti hyväksyttiin vastuuvapaus talousvastaavalle ja muille tilivelvollisille.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Juha Rintamäki ja jäseneksi Irma Talonen. Hallituksessa jatkavat Antero Tala, Jaakko A. Ojala, Anita Molin, Tarmo Ojaluoma, Suvi Lahdenmäki, Helena Pyhälahti-Räisänen, Maiju Kettunen, Henrik Lamberg, Ritva Viitamäki, Hilkka Kotkamaa ja Raija Linjamäki. Myös Helsingin yliopiston Etelä-Pohjalaisen Osakunnan edustaja vaihtuu ja hän on nyt Roosa Harju. Toiminnantarkastajana jatkaa Veli Jaakko Ojala ja varalla Reijo Raukko.

Seuraavassa Plarissa esitellään uusi puheenjohtaja Juha Rintamäki (Helsingin seurakuntayhtymän johtaja, s. Lapua) ja hallituksen uusi jäsen Irma Talonen (s. Ilmajoki) sekä Etelä-Pohjalaisen Osakunnan edustaja Roosa Harju tarkemmin.

Kokous esitti kiitokset väistyvälle puheenjohtajalle Sauli Ahopellolle työstä ja toimista yhdistyksemme hyväksi. Hän lupasi olla yhteyshenkilönä Etelä-Pohjanmaalle, koska hän asuu nykyään Alajärvellä paluumuuttajana.

Kokouksessa keskusteltiin toiminnasta erityisesti tulevan syksyn osalta. Itsenäisyyspäivän juhla on perinteinen ja sillä on oma paikkansa. Muista tilaisuuksista mainittiin mm. EU-aiheinen keskustelutilaisuus tai Etelä-Pohjanmaan kansanedustajien tapaaminen Pikkuparlamentissa ja mm. kulttuuriretki Tuusulanjärven taide- ja kulttuurikohteisiin. Myös muistutettiin murre- ja musiikkitapahtumista.

Hallitus elokuussa järjestäytyy tarkemmin ja valmistelee toimintavuoden toimintaa ja tapahtumia.  Teksti/ Jaakko A. Ojala