Yhdistys

Helsingin Eteläpohjalaiset ry on tiedossa olevista Suomen kotiseutuyhdistyksistä toiseksi vanhin. Yhdistys on perustettu Ostrobotnialla vuonna 1941. Vuonna 2021 vietetään juhlia 80-vuotiselle toiminnalle.

Helsingin Eteläpohjalaiset ry tarkoituksena on toimia pääkaupunkiseudulla asuvien eteläpohjalaisten yhdyssiteenä, sekä vaalia ja tehdä tunnetuksi eteläpohjalaisuutta pääkaupunkiseudulla.

Plari on yhdistyksen oma lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti tulee kaikille jäsenmaksun maksaneille jäsenille. Plarin välityksellä yhdistys voi toteuttaa eteläpohjalaisen kulttuuriperinteen säilymistä ja tunnetuksi tekemistä toimialueellaan. Plarin avulla voit lievittää kotiseutuikävää.  Plarista voit lukea mielenkiintoisia juttuja kotiseudulta ja pääkaupunkiseudulla asuvista eteläpohjalaisista.

Helsingin Eteläpohjalaiset järjestävät tilaisuuksia, joissa on esiintyjinä eteläpohjalaisia eri alojen taiteilijoita kuten kirjailijoita, laulajia, lausujia, taidemaalareita, muusikoita. Tilaisuuksissa kuulemme kotiseudun murretta, jota nuorempikin polvi ihailee.

Ohjelmistoomme kuuluvat kuntavierailut, joissa esiintyjät tulevat eteläpohjalaisesta kunnasta tai kaupungista. Näissä tilaisuuksissa mahdolliset paluumuuttajat kuulevat synnyinkuntansa nykypäivän asioista ja toiminnasta.

Itsenäisyyspäivää juhlimme perinteisesti joka vuosi.  Juhlassamme on aina puhujana eteläpohjalainen alansa vaikuttaja sekä kuoromusiikkia. Toinen vuosittain toistuva tilaisuus on eteläpohjalaisten tammi-sunnuntain kirkkopyhä jossakin pääkaupunkiseudun kirkossa, jossa on eteläpohjalaista papistoa.

Jäsenmäärämme on tällä hetkellä noin 900. Vuosijäsenmaksu v. 2020 on 23 euroa.

Tervetuloa vaan jäseneksi kaikki Pääkaupunkiseudulla asuvat eteläpohjalaiset ja myös alueen ulkopuolelta voi liittyä ja siten seurata työtämme kulttuuriperinteen hyväksi. Kotiseutuyhdistyksenä vaalimme sitä, mistä moomma kotoosin ja missä juuremma ovat !

Helsingin Eteläpohjalaiset ry
www.helsinginetelapohjalaiset.fi;

Verkkosivuilta löydät jäseneksi liittymislomakkeen. Lähetä se  (postissa tai sähköpostina):
Heikki Latvatalo, Kylänpääntie 50, 61450 Kylänpää
heikki.latvatalo(@)gmail.com (tel. 040 5457410)